Stokhusbroen

Idéforslag

Indtil midten af 80’erne var Nyboder og Indre By forbundet med Østre Anlægs rekreative  områder – til stor glæde for ikke mindst børnefamilier og institutioner. Da man skulle etablere køreledninger til S-togsnettet, blev broforbindelsen nedlagt og siden har de to bydele været adskilt. Den nye Stokhusbroskal rette på på denne misére.

Stokhusbroen gamle bro

Stokhusbroen forbinder ikke bare to adskilte bydele – den er også sin egen. For passageren i S-toget og de forbipasserende på Øster Voldgade er broen synlig og udgør et iøjnefaldende og stærkt vartegn for Københavns indre by.Stokhusbroen modelfoto01Stokhusbroen modelfoto02Stokhusbroen modelfoto03

 

Børn og voksne, der passerer broen, vil få sanserne skærpet og vækket forventningen om naturoplevelser og fysisk udfoldelse. Den skulpturelle udformning bidrager hertil: man kan vælge den korteste rute eller den lidt længere, men i begge tilfælde foregår passagen på det elegant slyngede og samtidig stilrene broforløb.

Tilgængelighed er et nøgleord; skolebørn såvel som plejehjemsbeboere og brugere af et nyt medborgerhus placeret ved Nyboder Skole skal kunne bevæge sig frit og sikkert i midtbyen og anvende dens rekreative tilbud.

En moderne forgængerbro placeret på denne centrale lokalitet føjer sig fint ind i rækken af både ældre og nyetablerede og projekterede gangbroer over boulevarder, metrobaner og havneløb i København. Den peger tilbage og henviser til de gamle porte – Østerbro, Nørreport og Vesterport – og den rækker frem og opfylder nutidens behov, både de sanselige og funktionelle.

Idéforslaget til den ny Stokhusbro er offentliggjort i 2015

Center for demens

1205 09 10 For Københavns Kommune har tegnestuen ombygget den tidligere kantine i De Gamles By på Nørrebro til et dagscenter for unge demente.

DSA ARK STUDIO har været totalrådgiver på projektet fra programerings- og skitsefasen til centret stod færdigt i 2013. I processen har brugere, pårørende, personale samt bygherre været involverede i formuleringen af behov og ønsker ved en række workshops med indput fra blandt andet kunstnere, scenografer og en japansk landskabsarkitekt arrangeret af tegnestuen.

Centeret er indrettet med undervisningskøkken, café/musik-areal, IT- og kreative værksteder, udestue, kontorer, idrætsfaciliteter og biograf.

Det komplekse i opgaven var at at skabe et trygt og hjemmeligt miljø for de skrøblige brugere i kantinebygningens meget åbne arealer samt at skabe rammerne for de mange funktioner indenfor en begrænset økonomi.

En løsning med med en køkkenboks placeret centralt som omdrejningspunkt for husets øvrige funktioner forbinder en lang gang, kaldet gaden hvor kontorer og små nicher med det store åbne rum, samtidig med at boksen skaber en opdeling i rummet og gør huset mere overskueligt for brugerne.

Arbejderne blev udbudt i fagentrepriser og styret af tegnestuen under udførelsen.

Vendersgade

køkken til hjemmeside

Emhætte_detaljebad01

plan

Tegnestuen har i 2014 ombygget denne herskabslejlighed fra århundredeskiftet i Vendersgade, København.

Ombygningen omfattede flytning af køkken samt etablering af to nye badeværelser.

Brugen af gode materialer kombineret med en simple udformning og planløsning komplimenterer lejlighedens oprindelige kvaliteter.

Den markante bronce emhætte i køkkenet, der samtidig fungerer samtidig som lysekrone i den gamle spisestue, understreger løsninger, der tilføjer både en fuktionel og en estetisk dimension i herskabslejligheden.

Bænk

 

Den modul baserede bænk er resultatet at et samarbejde med Teknologisk Institut med midler fra Forsknings- og Innovations styrrelsen.

Bænken kan stå i en sluttet form fx omkring et træ eller i en fri form. Idet figuren ved addition kan udgøre en ”trekantet supereliptisk bænk”. Ved at vende formstykket bliver figuren endmere flexibel og kan møbler større rum i en fri form, hvor der vil være behov for midlertidige siddepladser.

Bænken udføres i en plaststøbt løsning i flere farver og i en høj kvalitet. Den kan dels stå inde men også være en ny parkbænk.

Østerbro Huset

øbro 1024 test

Østerbrohuset er beliggende i Århusgade 103 på Østerbro i København. Ombygningen og renoveringen er gennemført i 2010-11 for Københavns Ejendomme.

Udfordringen var at opfiske sportshallens generelle image og skabe bedre akustiske forhold og udvide dagslysforhold igennem etablering af ovenlys mv. i hallerne. Østerbrohusets gamle identitet som sporvognsremise spejles i dens konstruktioner som er bevaret og der er skelet til husets historiske lysindtag ved renoveringen. Østerbrohuset rummer idag skoleidræt og foreningsliv samt medborgerservice. Ombygningen har omfattet 3.500 m2. Budgettet for ombygningen var 6 mill kr.

I 2014 stod tegnestuen for en ombygning af husets toiletter.02 T:2014 Østerbrohuset7 Tegninger7.01 Gældende Tegninger i 15

Jellingestenen

 

 

 

 

 

 

I 2009 udformede DSA ARK STUDIO i samarbejde med kunstneren Nils Erik Gjkerdevik et forslag til inddækning af Jellingestenene. Der blev tilført to glasmontre i forbindelse med kirken til beskyttelse af forvitringen af stenene.

Transperensen fik betydning for identiteten i det rumlige, mellem de eksisisterende hvide kirkebygninger og de gennemsigtige enkle montre på den sorte granitsokkel på den grønne plæne.

Vigtigt for løsningen af opgaven var at fastholde aksen mellem de to gravhøje og lade stenenes placering i skibssætningen forblive.

En ringsænkning i terrænet med sin historiske reference fra bl.a. Trelleborgat med til at give projektet en historisk forankring, der får et nutidigt modspil i stenenes og gangbroens asymmetriske placering.

Bord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus in accumsan dui. Aenean dignissim turpis neque. Suspendisse potenti. Praesent convallis sagittis arcu ut luctus. Morbi ac rhoncus metus. Vivamus varius diam quis lectus vestibulum sit amet dignissim eros posuere. Sed vitae diam augue. Quisque vel quam non purus volutpat tempor. Praesent tempus dolor ut est tempus semper. Phasellus vitae odio a ligula sollicitudin vehicula. Duis urna odio, suscipit vitae condimentum vitae, vehicula in arcu. Aenean porttitor, odio id lobortis scelerisque, purus dolor congue nisi, nec pulvinar nisl turpis sed elit.

Phasellus mollis placerat odio sed malesuada. Nulla euismod diam at nulla congue sollicitudin. Curabitur ligula nibh, condimentum eget elementum in, pharetra vitae dolor. Nam bibendum cursus elementum. Ut sit amet leo hendrerit sapien venenatis lacinia. Morbi feugiat vehicula ante non ornare. In hac habitasse platea dictumst.

Danalim Køge

Dana Lims domicil er beliggende på Københavnsvej 220 i Køge. Den nye tilbygning og ombygningen er gennemført i 2006-2007 for Dana Lim A/S.

Udfordingen var at skabe et inspirende og roligt kontor miljø uden unødig gennemgang.

Tilbygningen ligger fri af den eksisterende bygningen med et glasbånd der trækker lys ned langs den eksisterende facade og danner fordelingszone. Den sorte sokkel formidler den niveaufrie overgang til fabrikken.

Den nye tilbygning er udført i røde Alu-kassetter på en stålkonstruktion. Farvevalget fik betydning for identitaten i det rumlige mellem de eksisterende grå fabriksbygninger og den nye røde tilbygning.

Byggeriet rummer kontorer, administration , laboratorium og har adgang til den eksisterende produktion.

Tilbygningen incl. kælder omfatter 400 m2 og ombygningen har omfattet yderligere 400 m2. Disse rummer kontorer, administration og laboratorium.

Budgettet for ombygningen og den nye tilbygningen var 8,8 mill kr.