Center for demens

1205 09 10 For Københavns Kommune har tegnestuen ombygget den tidligere kantine i De Gamles By på Nørrebro til et dagscenter for unge demente.

DSA ARK STUDIO har været totalrådgiver på projektet fra programerings- og skitsefasen til centret stod færdigt i 2013. I processen har brugere, pårørende, personale samt bygherre været involverede i formuleringen af behov og ønsker ved en række workshops med indput fra blandt andet kunstnere, scenografer og en japansk landskabsarkitekt arrangeret af tegnestuen.

Centeret er indrettet med undervisningskøkken, café/musik-areal, IT- og kreative værksteder, udestue, kontorer, idrætsfaciliteter og biograf.

Det komplekse i opgaven var at at skabe et trygt og hjemmeligt miljø for de skrøblige brugere i kantinebygningens meget åbne arealer samt at skabe rammerne for de mange funktioner indenfor en begrænset økonomi.

En løsning med med en køkkenboks placeret centralt som omdrejningspunkt for husets øvrige funktioner forbinder en lang gang, kaldet gaden hvor kontorer og små nicher med det store åbne rum, samtidig med at boksen skaber en opdeling i rummet og gør huset mere overskueligt for brugerne.

Arbejderne blev udbudt i fagentrepriser og styret af tegnestuen under udførelsen.